Komorna glazba

LIDIJA LJUBIČIĆ započela je svirati flautu u dvanaestoj godini uz prof. Nevenku Preiss. Njezin ‘spoj’sa flautom ju je odveo na Muzičku akademiju u Zagrebu na kojoj je diplomirala u klasi prof. Vesne Košir i magistrirala u klasi doc. Renate Penezić. Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju te nekoliko puta uz Zagrebačke soliste. Uz niz prvih nagrada na državnim natjecanjima glazbe, Lidija je dobitnica Nagrade ‘Darko Lukić’ na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika, Rektorove Nagrade i Nagrade Grada Samobora za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja na 29. Samoborskim glazbenim jesenima.Usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima poznatih flautista i pedagoga (Jaroslav Lewitzki, Pierre-Yves Artaud, Aleš Kacjan, Ljubiša Jovanović, Roberto Ghiani, Furgh Karimi, Gaspar Hoyos, Giorgio Marccosi i drugi). Pored brojnih nastupa i suradnje sa mnogim različitim glazbenicima, najviše se ističedugogodišnja suradnja sa pijanistom Ivanom Batošem i sa gitaristicom Emom Stein sa kojom je osnovala sastav duo EmmaLee sa kojima redovito nastupa, a od 2012. godine postala je član Zagrebačkog anasambla flauta pod vodstvom Renate Penezić sa kojim je redovito nastupala u Hrvatskoj i u inozemstvu.Lidija trenutno podučava flautu na glazbenoj školi ‘Fran Lhotka’ u Sisku.

Klavir

KREŠIMIR STARČEVIĆ (Zagreb, 1988.) klavir je počeo učiti tek sa 12 godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici u razredu Andreje Markulin. Godine 2007. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u razredu Đorđa Stanettija, gdje je diplomirao 2013. godine. U sklopu programa studentske razmjene Erasmus, akademsku godinu 2012./2013. proveo je na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u razredu Stefana Vladara.

Dobitnik je Dekanove nagrade, prvih i drugih nagrada na Županijskim i Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe, kao i druge nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Zlatko Grgošević, 2007. Na 9. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ferdo Livadić 2012. godine osvojio je Nagradu grada Samobora, a u dva navrata osvojio Nagradu grada Rovinja, na Pijanističkom natjecanju Zaklade Dino Škrapić (2012., 2014.). Godine 2017. primio je Nagradu za najbolju umjetničku suradnju na 50. Tribini Darko Lukić, za koncert održan s Laticom Anić u maloj dvorani Lisinski. Od 2009. do 2014. godine sudjelovao je u organizaciji ciklusa Virtuoso, a 2014. i 2015. obnašao je funkciju umjetničkog voditelja Zagrebačkih ljetnih večeri. Menadžer je i suosnivač tvrtke CristoforiumArt.

Surađuje s uspješnim hrvatskim glazbenicima kao što su Lovro Merčep, Marin Maras, Marco Graziani, Latica Anić, Danijel Gašparović, Mihael Paar, Filip Merčep, Vedran Kocelj i Antonija Jurin. Umjetnički je suradnik Universal Marimba Competition u Belgiji te Međunarodnog tjedna udaraljkaških ansambala u Bjelovaru, u okviru kojeg surađuje s mnogim uglednim svjetskim udaraljkašima. Solistički je nastupio uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste i Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, pod vodstvom dirigenata Pavla Dešpalja, Mladena Tarbuka, Saše Britvića i Tončija Bilića. Nastupio je na festivalima kao što su Muzički biennale Zagreb, Festival sv. Marka, Samoborska glazbena jesen, Riječke ljetne noći, Rapske glazbene večeri, Senjske glazbene večeri, Dana Matice hrvatske u Sarajevu i drugi.